J. S Bach ́s faste blik – som vi ser det portrætteret, har nærmest hjemsøgt århundreders musikere. Det har vel sagtens haft indflydelse på opfattelsen og fortolkningen af hans værker: Dybt og seriøst.

Og “fair nok” kunne man sige; den kontrapunktiske densitet som flyder gennem hans partiturer kan virke som en afspejling af af portrætternes strenghed og alvor. Og dog, fra 1720 ́ erne samlede Bach hans vidt berømte Collegium Musicum, elever og kolleger til munter og spontan musiceren café Zimmerman, Leipzig.

En gejstlig, seriøs kantate fra søndagens Messe, kunne man genhøre på en følgende hverdag. Med ny tekst og instrumentering, alt hastigt arrangeret af Bach til hans lystige musikalske “ Kaffeehaus-musikere”

Camerata Øresund spænder i dette program over disse helt forskellige musikalske udtryk, fra den eftertænksomme hengivenhed i kirkekantaterne over den engagerede livfuldhed i dansemusikken, til de teatralske og spøgefulde kantater. På denne måde tegner Camerata Øresund et mere facetteret portræt af Bach.

Og helt som da Collegium Musicum samledes, giver
Camerata Øresund en platform for unge virtuose
instrumentalister og sangere. Vi er glade for at kunne
præsentere de fremragende sangere, Beate Mordal,
Cassandra Lemoine og Mathias Monrad Møller i Bachs kantater, samt fløjtenisten Winnie Bugge Rasmussen i den kendte H-mol suite, og den virtuose cembalist, Marcus Mohlin i cembalokoncerten i F-mol.

International interesse

Bach-programmet har allerede vakt stor interesse hos flere europæiske festivaler. To måneder efter disse koncerter i maj i Danmark, er Camerata Øresund inviteret til at give tre koncerter samt masterklasser på den prestigefyldte festival “West Cork Chamber Music Festival” i Irland.

Skolekoncerter

Til en af vores Bach koncerter i maj måned bliver børnene sat i fokus. Vi tilrettelægger vores Bach program til skoleelever i Næstved og præsenterer Bachs mangfoldige musik for dem på livlig vis. Camerata Øresund har som mål at gøre formidling af barokmusik til børn til fast bestanddel af ensemblets virke. Vi har netop afsluttet en sucsessfuld børne- fastelavns koncert i Koncertkirken, København, hvor et udklædt orkester under pseudonymet, ”Peter Pirat og hans kattetarmeorkester”, formidlede Vivaldis årstiderne til begejstrede børn.